Україну влаштовує позиція Китаю щодо війни з рф — Зеленський

Україну влаштовує позиція Китаю щодо війни з рф — Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що Китай обрав політику бути осторонь російсько-української війни і наразі Україну влаштовує саме ця політика.

Про це глава держави сказав під час включення на Українському сніданку в Давосі, передає Укрінформ.

"Китай обрав політику бути осторонь. На сьогоднішній момент Україну влаштовує ця політика. Це краще ніж допомога російській федерації в будь-якому випадку. І хочеться вірити, що за спиною Китай не буде проводити іншу політику. Нас влаштовує цей статус кво, скажу чесно”, - сказав Зеленський.

Він відзначив, що до війни з росієї Україна мала найбільший товарообіг саме з Китаєм. І зараз, за словами Зеленського, не спостерігається кроків, які Китай би робив проти України. Водночас Президент зауважив, що не спостерігається і кроків Китаю на підтримку України.

Читайте також: Китай пильно стежить за російсько-українською війною та реакцією світу - Климпуш-Цинцадзе

“Хоча є історія достатньо непогана і довга між країнами. Тому хотілося б мати у порівнянні з росією перевагу в цих відносинах”, - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, у Давосі з 22 по 26 травня відбувається Всесвітній економічний форум (WEF), який є щорічним місцем зустрічі світової політичної та бізнесової еліти.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-