Розвідка і міжнародні партнери попереджали депутатів про ймовірність повномасштабної війни – Мережко

Розвідка і міжнародні партнери попереджали депутатів про ймовірність повномасштабної війни – Мережко

Укрінформ
Міжнародні партнери та українські спецслужби попереджали народних депутатів про ймовірність початку повномасштабної війни з рф.

Про це сказав голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко в інтерв’ю Укрінформу.

«Нас попереджали й міжнародні партнери, й українські спецслужби, розвідка, але до останнього моменту не вірилося. Це був шок», - сказав він.

Мережко зазначив, що в перший день повномасштабного російського вторгнення український парламент продемонстрував блискавичну реакцію, зокрема оперативно затвердивши указ Президента про запровадження воєнного стану на території України.

За його словами, також одразу розпочався активний діалог із представниками міжнародних парламентів для максимального залучення допомоги Україні та сприяння в протидії воєнній агресії росії.

«Головним завданням було – зупинити російську воєнну машину, зокрема санкційним тиском», - наголосив народний депутат.

Читайте також: росія планувала вторгнення в Україну на 22 лютого, а не 24 – Данілов

У цьому контексті він поінформував, що члени Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва фактично щодня в режимі онлайн спілкувалися з представниками різних парламентів. При цьому українські парламентарії максимально залучали особисті контакти, які могли би посприяти у врегулюванні цієї ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. На території держави запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-