Україна вимагатиме позбавити рф статусу держави-члена ЮНЕСКО

Україна вимагатиме позбавити рф статусу держави-члена ЮНЕСКО

Укрінформ
Україна планує звернутися до Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки та культури щодо позбавлення росії статусу держави-члена ЮНЕСКО.

Відповідний проєкт Постанови №7394 зареєстрований у Верховній Раді України, передає Укрінформ.

«Будучи державною-членом Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО), Україна завжди розділяла основні принципи цієї організації та дбала про культурну спадщину, яка розміщена на нашій території. Але артилерійські обстріли, авіа- та ракетні удари, які здійснює російська федерація та її керівництво, мають на меті знищення багатовікових історичних та культурних надбань України. Зважаючи на це, Україна вважає неприйнятним продовження присутності російської федерації в ЮНЕСКО. Верховна Рада України звертається до Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) щодо позбавлення російської федерації статусу держави-члена ЮНЕСКО», — йдеться в пояснювальній записці до проєкту постанови.

Наразі документ перебуває на розгляді Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Читайте також: В Україні зафіксували понад 350 воєнних злочинів проти культурної спадщини

Як повідомлялося, Верховна Рада України закликала світову культорологічну спільноту підтримати програму належного фінансування відновлення та реставрації історико-архітектурних пам'яток України.

Міністерство культури та інформаційної політики вже зафіксувало 353 воєнні злочини армії рф проти культурної спадщини України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-