У МЗС підтвердили, що Італія розробила «мирний план» для припинення війни

У МЗС підтвердили, що Італія розробила «мирний план» для припинення війни

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України підтвердили, що Італія розробила пропозиції щодо припинення війни росії проти України, наразі вони вивчаються. 

Про це йдеться у наданому Укрінформу коментарі речника МЗС Олега Ніколенка.

«Італійська сторона дійсно поділилася своїм баченням шляхів припинення війни росії проти України. Відповідні пропозиції нині вивчаються», - зазначив він.

Речник МЗС запевнив, що Україна високо цінує підтримку Італії в рамках Європейського Союзу та на двосторонньому рівні і вітає будь-які міжнародні зусилля, які допоможуть відновити мир на українській землі та в Європі.

Читайте також: Хакери рф атакували сайти італійських міністерств – ЗМІ

«Водночас, будь-яке політичне рішення має базуватися на повазі суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах», - акцентував Ніколенко.

Як повідомляли ЗМІ, глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо підготував план припинення війни рф проти України і передав документ генсеку ООН Антоніу Гутеррішу та країнам G7. Він містить чотири етапи: припинення вогню в Україні та демілітаризація лінії фронту під наглядом ООН; переговори про статус України, які передбачають вступ країни до ЄС, але неприєднання до НАТО; двостороння угода між Україною та росією щодо Криму та Донбасу: на пропозицію влади Італії, «спірні території» матимуть повну автономію з правом самостійно забезпечувати свою безпеку, але при цьому суверенітет над регіонами належатиме Києву; укладення багатосторонньої угоди про мир та безпеку в Європі, яка охоплюватиме питання роззброєння та контролю над озброєннями, запобігання конфліктам та заходам зміцнення довіри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-