Кулеба порівняв переговори з рф із сірником, який згорів і його розтерли ногою

Кулеба порівняв переговори з рф із сірником, який згорів і його розтерли ногою

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що росія обрала війну, а не переговори, порівнявши їх із сірником, який згорів, і зрештою його кинули.

Про це він сказав в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«Не було такого моменту, коли просто взяли і припинили переговори. Переговори були як сірник. Спочатку запалюєш сірник - він горить яскраво, сильно; потім чим більше він горить, тим меншим стає. І зрештою зникає, залишається лише обгорілий сірничок, який кидають на землю і розтирають ногою. Ось приблизно так сталося і з переговорами», - пояснив він.

Міністр наголосив, що після зустрічі у Стамбулі 28 березня, яка «стала найвищим етапом переговорів», росія почала різко втрачати апетит до введення переговорів з Україною.

«Причини цього ще треба буде дослідити, але з кожним тижнем ми бачили, що є пряма залежність: чим агресивніша росія на полі бою, тим менше інтересу вони проявляли до переговорів» - констатував глава української дипломатії.

На переконання Кулеби, якщо подивитися на міста України, які були обстріляні останніми днями, на битву за Донбас, на Маріуполь, на зусилля росіян окопатися в Херсоні, то можна побачити, що росія обрала війну, а не переговори. «Ось так от вони і згасли», - підсумував міністр.

Читайте також: ВООЗ може допомогти кремлю лише психіатрами: Подоляк відреагував на звернення Лаврова

Як повідомлялося, останні очні переговори між українською та російською делегаціями відбулися 29 березня у Стамбулі. Українська делегація виступила тоді з кількома пропозиціями щодо припинення війни, серед яких - підписання міжнародного договору про гарантії безпеки для України.

17 травня радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що переговорний процес із росією нині призупинено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-