Україні не потрібні сурогати статусу кандидата в ЄС – Кулеба

Україні не потрібні сурогати статусу кандидата в ЄС – Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що стратегічній двозначності щодо європейської перспективи України треба покласти край і надати нашій країні статус кандидата в члени ЄС.

Як передає Укрінформ, про це глава української дипломатії написав у Твіттері.

«Стратегічній двозначності щодо європейської перспективи України, яку практикували деякі столиці ЄС протягом останніх років, треба покласти край. Це лише підбадьорювало путіна. Нам не потрібні сурогати статусу кандидата в ЄС, які демонструють другосортне ставлення до України і ображають почуття українців», - заявив Кулеба.

Читайте також: Євроатлантичне передчуття, розшарований Кремль та Макрон у пошуках себе

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 17 травня обговорив із главою Франції Еммануелем Макроном розгляд заявки України на отримання статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу, яке має відбутися у червні.

9 травня, виступаючи на закритті Конференції про майбутнє Європи в Європарламенті у Страсбурзі Макрон заявив, що «потрібні кілька років, а може й десятиліття, щоб Україну прийняли до Європейського Союзу», і запропонував для України та інших країн-сусідів ЄС створити альтернативний варіант євроінтеграції - так звану «європейську політичну спільноту».

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-