Затягування війни є ризиком для всього світу - Єрмак

Затягування війни є ризиком для всього світу - Єрмак

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак заявив, що затягування агресивної війни росії проти України є ризиком для всього світу.

Як передає Укрінформ, про це Єрмак сказав у ефірі американського телеканалу MSNBC, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Високопосадовець зазначив, що на сьогодні українські військові мають успіхи на фронті, наприклад у Харківській області. Водночас тривають дуже важкі бої у Луганській та Донецькій областях, що є зайвим нагадуванням про жахливість цієї війни.

За словами керівника ОП, українці вже показали всьому світові, що битимуться до повної перемоги.

«І, звичайно, ми впевнені в нашій перемозі. Я переконаний, що це буде перемога не лише України, а й усіх наших друзів і партнерів», – заявив Єрмак.

Читайте також: Кулеба назвав чотири елементи перемоги для України

Керівник Офісу Президента висловив припущення, що у світі є певні сили та люди, які, можливо, зацікавлені в тому, щоб ця війна була дуже довгою.

«Та я можу сказати: що довше ця війна триватиме, то більшими будуть ризики для інших країн, для всього світу, що ця війна стосуватиметься не лише України. Спочатку це торкнеться держав, які мають кордони з Росією, а згодом це може бути війна за участю ще більшої кількості країн», – наголосив він.

Читайте також: Окупаційні війська зазнали таких втрат, яких рф не бачила десятки років у різних війнах - Зеленський

Єрмак зауважив, що сьогодні українська нація показує, як можна не боятися й боротися. І якщо Україна вчасно отримає все, що узгодили з нашими партнерами та друзями, вона переможе і зробить це якнайшвидше.

Зокрема, керівник Офісу Президента зазначив, що Україна чекає на ухвалення Сенатом США законопроєкту про виділення майже 40 млрд дол. на підтримку України та підписання його Президентом Джозефом Байденом.

«Це надзвичайно важливо. І ми дуже вдячні американському народу, Президенту Байдену та його адміністрації, Конгресу, Демократичній та Республіканській партії, спікеру Палати представників Ненсі Пелосі та всім, хто бере участь і продовжує підтримувати й допомагати Україні», – сказав він.

Читайте також: Імперіалістична стратегія путіна має зазнати поразки – Бербок

Єрмак нагадав, що команда провідних міжнародних та українських експертів (група Єрмака-Макфола) розробила План дій щодо посилення санкцій проти Росії, і одним із його ключових елементів є повне ембарго на російські енергоносії.

Він зазначив, що зараз усі спостерігають за дискусіями та консультаціями у Європейському Союзі, які тривають щодо шостого пакета санкцій проти РФ, і висловив сподівання, що це рішення буде ухвалено.

«Оскільки ми бачимо реакцію й позицію суспільств у європейських країнах, які повністю підтримують мою країну та боротьбу українців. Тому що вони розуміють, що Україна сьогодні захищає не лише себе, свою незалежність і свободу, а й свободу та незалежність усього світу, особливо Європи», – підсумував керівник Офісу Президента.

Читайте також: Україна не підписуватиме угод з рф на кшталт «Мінська» - Подоляк

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на засіданні глав дипломатій країн Євросоюзу назвав три чинники, що дозволять Україні переламати ситуацію в ході війні, яку розв'язала рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-