Україна не підписуватиме угод з рф на кшталт «Мінська» - Подоляк

Україна не підписуватиме угод з рф на кшталт «Мінська» - Подоляк

Укрінформ
Україна вважає неприйнятними ініціативи про те, щоб віддати росії певні свої території задля досягнення миру.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в ефірі інформаційного марафону низки телеканалів «UAразом», повідомляє Укрінформ.

«Ціна за війну дуже велика. У нас вбито багато цивільного населення. І не просто вбито, а замордовано, цинічно, бо це була філософія російської федерації: прийти в Україну і цинічно вбивати людей. Не просто вбивати, а цинічно це робити, масово це робити, ґвалтувати тощо. Це світоглядно для нас неприйнятно щось віддати російській федерації і зробити вигляд, що це була якась легка війна. Це – неможливо», - зазначив він.

Читайте також: Переговорний процес з рф зараз на паузі – Подоляк

Також неприйнятними Подоляк називає пропозиції про нібито припинення вогню без відведення російських військ, оскільки у такому разі рф контролюватиме частину української території.

Радник очільника ОП запевнив, що підписань угод на кшталт «Мінська-2» не буде, адже подібні рішення тільки відкладуть війну на певний час.

Водночас він поінформував, що росіяни залишається у своєму стереотипному мисленні, по суті, не змінили своїх директив щодо перемовин від початку повномасштабного вторгнення й наразі переговорний процес з рф призупинено.

Читайте також: Війну можна завершити цьогоріч: в ОП назвали складові «рецепту перемоги»

«Вони (росіяни – ред.) живуть у світі, де начебто є «український нацизм». Уже світ розуміє навіть це. Принципово, документально доведено, що сьогодні у світі існує тільки один тип нацизму – російського нацизму. Але вони цього ще не зрозуміли… Певно, якийсь час ще пройде, щоб ми перейшли до більш ґрунтовного обговорення цієї проблеми – проблеми денацифікації росії – у рамках переговорного процесу», - сказав Подоляк.

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон заявляв, що жодна зі сторін після війни не повинна бути принижена, і виступав за пошук шляхів виходу із ситуації для росії.

У відповідь на це Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна не готова і не буде "зберігати обличчя путіну" і йти на якісь поступки щодо свого суверенітету, аби закінчити війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-