Подоляк анонсував рішення щодо Придністров'я у випадку ескалації

Подоляк анонсував рішення щодо Придністров'я у випадку ескалації

Укрінформ
Придністровський регіон є дестабілізуючим чинником як для Республіки Молдова, так і для України. У випадку ескалації щодо нього будуть прийняті відповідні рішення.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі Молдова 1 заявив радник Президента України Михайло Подоляк.

«Я вважаю, що до санкційного списку має бути включено якнайбільше суб'єктів, які працюють у Придністров'ї. Взагалі Придністров'я в його нинішньому вигляді насправді є дестабілізуючим чинником не тільки для Молдови, в тому плані, що воно не дає країні ефективно розвиватися, наявність всіляких темних і кримінальних офшорів стримує економічне зростання. Це також ядро ​​дестабілізації і напруженості в Україні. Безперечно, у міру ескалації конфлікту будуть якісь рішення щодо Придністров'я», - сказав Подоляк.

Також він зазначив, що якщо в рф почнуть правильно сприймати навколишній світ, то ймовірність зустрічі президентів України та росії зросте.

Читайте також: У Придністров'ї збройні формування перевели на повсякденний режим – Генштаб ЗСУ

«Ментальний та емоційний клімат дуже змінився після подій у Київському регіоні, коли ми побачили бійню в Бучі, у Гостомелі, Ірпені та інших містах, після Волновахи, Маріуполя, після всього, що відбувається в Херсоні. Звісно, ​​умови такої зустрічі змінюються. Організувати, звичайно, складно, бо, говорячи делікатно, росія та її політичне керівництво погано розуміють, що вони роблять в Україні. Я думаю, що якщо вони почнуть правильно сприймати навколишній світ, то ймовірність цієї зустрічі зросте», — додав радник.

Подоляк заявив, що український опір на заводі «Азовсталь» — потужний символ, який не влаштовує путіна, є ймовірність того, що солдати, евакуйовані на окуповані території, можуть зазнати репресій.

Читайте також: Світ виробив імунітет до інформаційних операцій росії - Подоляк

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють і бомбардують мирні міста та села України, катують і вбивають мирне населення.

США, Євросоюз та інші країни запровадили санкції проти росії, спрямовані на обмеження можливостей кремля до продовження війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-