Захід не висуває жодних передумов щодо мирної угоди між Україною та рф - речник уряду ФРН

Захід не висуває жодних передумов щодо мирної угоди між Україною та рф - речник уряду ФРН

Укрінформ
Західні партнери не мають наміру висувати жодних передумов щодо мирної угоди між Україною та рф.

Про це заявив речник федерального уряду ФРН Штеффен Гебештрайт на брифінгу в понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

«Це російська сторона має завершити війну, вивести свої війська (з території України - ред.) та погодитися на переговори для визначення умов досягнення мирної угоди. І українська сторона має вирішувати, на що вона готова погодитися і на що - ні», - заявив Гебештрайт.

Він запевнив, що жодних передумов мирної угоди, які б висували інші країни, немає. «Ніхто не буде вести переговори за Україну, приймати рішення вона має сама», - наголосив речник німецького уряду.

Читайте також: МЗС не дозволить, аби росія використала переговори для відкладення наступного етапу війни

За його словами, зараз, коли війна увійшла у відносно статичну фазу та є загроза переростання її у позиційну, важливо спробувати повернутися до переговорів і зупинити бойові дії. Про це, зокрема, говорив канцлер Олаф Шольц з Президентом України Володимиром Зеленським у середу та у п’ятницю - з володимиром путіним. Також відбуваються телефонні розмови «з іншими впливовими акторами», метою яких є поновлення переговорів.

Читайте також: Перемовини із рф щодня ускладнюються, бо стає відомо про нові звірства росіян - Зеленський

Гебештрайт додав, що під час телефонної розмови з путіним канцлер Шольц знову чітко заявив, що відповідальність за цю війну, за смерті і руйнування однозначно лежить на російській стороні.

Речник німецького уряду також назвав 3 принципи допомоги Україні. Йдеться, про те, щоб, з одного боку, якомога сильніше підтримати, з іншого - не допустити, аби НАТО і Німеччина стали сторонами війни. Також не повинно бути односторонніх дій ФРН, без узгодження з партнерами, у питанні надання військової допомоги.

Читайте також: російські війська мають залишити Україну, інакше світ не зніме санкцій – Бербок

Як повідомлялося, тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін заявила в інтерв'ю, що Україна має сама визначити обриси перемоги у війні проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-