Україна має сама визначити підсумок війни - Квін

Україна має сама визначити підсумок війни - Квін

Укрінформ
Україна має сама визначити обриси перемоги у війні проти росії, а США підтримають рішення українського народу й уряду.

Про це заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін в інтерв’ю «Європейській правді», передає Укрінформ.

«Україна має здобути перемогу, але визначати обриси цієї перемоги мають не США, а Україна. Український уряд та українці мають визначити, який підсумок війни є для них прийнятним, а який – ні. А ми підтримаємо те рішення щодо перемоги, яке ви оберете», - сказала Квін.

Читайте також: Україна відкинула росіян від Києва та Харкова, тож цілком може звільнити Крим та ОРДЛО - Квін

Вона зазначила, що США підтримають більш безпечну Європу, тобто таку, де росія менше загрожує своїм сусідам і загалом Європі. «Україна при цьому також має відчути себе більш безпечною», - акцентувала дипломат.

У цьому контексті вона нагадала слова міністра оборони США Ллойда Остіна, що Сполучені Штати прагнуть побачити росію стратегічно слабшою через побоювання, що президент путін зробить новий безвідповідальний крок на кшталт того, який він зробив в Україні.

Читайте також: Квін: Санкції «на випередження» не зупинили б намірів путіна

«Ми також уникаємо говорити про те, чи потрібні вам переговори та якийсь договір з рф на шляху до перемоги, чи ні. Це має бути ваше рішення», - зауважила тимчасова повірена у справах США.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-