Квін: Санкції «на випередження» не зупинили б намірів путіна

Квін: Санкції «на випередження» не зупинили б намірів путіна

Укрінформ
У США вважають, що санкції проти росії "на випередження" не змогли б запобігти повномасштабному вторгненню в Україну, бо після введення обмежень країна-агресорка не мала б стимулу цього не робити.

Про це в ефірі національного телемарафону заявила тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, повідомляє Укрінформ із посиланням на 24 канал.

Квін зазначила, що якби США ввели санкції проти росії перед її повномасштабним вторгненням в Україну, це не зупинило б президента країни-агресорки.

"Це не запобігло б його вторгненню" – переконана тимчасово повірена у справах США.

За її словами, є дві причини, чому Штати не квапилися із санкціями. Перша: санкції повинні бути покаранням за неправильні вчинки. За словами Квін, застосування покарання за те, що ще скоїли, не мало б бажаного ефекту.

Читайте також: У Нідерландах заморозили російських активів на понад €640 мільйонів

"Натомість сказати "Не роби цього, бо ми зробимо щось у відповідь" мало б більший ефект. Коли вже наклали санкції, то є відчуття, що стимулу не робити неправильні речі вже немає", – зауважила тимчасово повірена у справах США.

Другою причиною було те, що США мали переконатися, що решта країн світу також запроваджуватимуть санкції проти рф.

"Ми дуже щільно працювали з європейцями, щоб переконатися, що вони також бажають вводити санкції, якщо президент путін почав чинити якісь дії. І завдяки тому, що ми чекали й співпрацювали з Європою, коли путін почав робити те, що він робить, ми ввели такі потужні санкції не лише з боку США, але і Європи", – наголосила Квін.

Читайте також: Мінфін США нагадав іноземним банкам, чому не слід допомагати рф обходити санкції

Вона зауважила, що Європа – дуже важлива, адже веде більше бізнесу з росією, ніж Сполучені Штати. На думку США, спільні санкції також є необхідними, адже слід підтримувати єдність поміж союзниками та діяти лише у відповідь на дії путіна.

Нагадаємо: 24 лютого росія почала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. ЗСУ, Національна гвардія, Сили територіальної оборони та весь український народ чинять героїчний спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Після початку війни проти росії було запроваджено масштабні санкції з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-