путін має зрозуміти, що доведеться домовлятися з Києвом – Шольц

путін має зрозуміти, що доведеться домовлятися з Києвом – Шольц

Укрінформ
росія програє Україні та має зрозуміти, що в неї немає іншого виходу, ніж домовлятися з Києвом.

Таку думку канцлер ФРН Олаф Шольц висловив в інтерв'ю t-online, передає Укрінформ.

«Ясно одне: росія не досягла жодної зі згаданих на початку цілей війни. Україна не завойована, але захищається з великою майстерністю, мужністю та самопожертвою. НАТО не відступило, а фактично збільшило свої сили на східному фланзі Альянсу. А коли Фінляндія та Швеція приєднаються до НАТО, Альянс стане ще міцнішим. Самі російські військові зазнали значних втрат, набагато більше, ніж за десятиліття кампанії радянського союзу в Афганістані. путіну має поступово стати зрозумілим, що єдиний вихід із цієї ситуації – домовитися з Україною», - сказав глава уряду ФРН.

Напередодні Щольц провів телефонну розмову з володимиром путіним. Канцлер зазначив, що не відчув під час цієї розмови жодних змін у настроях кремлівського очільника.

Читайте також: Україна виграла битву за Харків, рф відводить війська від міста - експерти

Шольц пояснив, що в якийсь момент росія має зрозуміти, що єдина вірогідна можливість зняття санкцій – це угода з Україною. І це не може бути продиктований, нав’язаний москвою Україні мир.

Глава німецького уряду підкреслив: умови миру, наміри відновити суверенітет над анексованим Кримом та подібні Україна вирішує сама. «Ми не можемо вести переговори від їхнього імені, так чи інакше», - заявив політик.

Він запевнив, що Німеччина продовжуватиме допомагати Україні, в тому числі зброєю та посилювати санкції. «Тому що наша мета полягає в тому, щоб спроба російського вторгнення провалилася. Це - орієнтир для наших дій», - сказав канцлер. На зауваження, що санкції не мають великого ефекту, Шольц заявив, що це враження хибне. Він також запевнив, що Берлін не прийме жодного рішення, яке може призвести до прямого протистояння між НАТО і росією.

Читайте також: Німеччина обговорює постачання Україні десяти систем ППО - Bild

Шольц переконаний, що путін діє нераціонально, «сама росія і весь світ платять дуже високу ціну за божевільну ідею путіна про розширення Російської імперії».

Як повідомляв Укрінформ, канцлер ФРН Олаф Шольц під час засідання безпекового комітету Бундестагу в п'ятницю пообіцяв продовжувати допомогу Україні.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-