Низка світових лідерів готові виступити у Раді - Стефанчук

Низка світових лідерів готові виступити у Раді - Стефанчук

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив про появу нового тренда в міжнародній політиці - виступи світових лідерів в українському парламенті.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

За словами Голови ВР, на його заклик до зарубіжних колег-спікерів та депутатів відвідати нашу країну і на власні очі побачити наслідки війни вже відгукнулися майже 15 спікерів.

«Вони фактично стали нашими адвокатами у своїх країнах і приймають всі необхідні рішення для підтримки України», - наголосив Стефанчук.

Читайте також: Стефанчук сподівається, що Нідерланди підтримають надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС

Першим виступив в українському парламенті прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, за ним — прем’єр-міністр Королівства Нідерланди Марк Рютте.

«Президентка Європарламенту пані Роберта Мецола сказала, що такий варіант виступу лідерів має надзвичайно позитивний фідбек у всьому світі. Це вже фактично тренд - виступи світових лідерів в українському парламенті», - наголосив Стефанчук і додав, що ім'я наступного спікера приємно здивує суспільство.

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук 11 травня подякував спікеру Палати представників Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі за збільшення обсягу допомоги для України до $40 мільярдів.

Читайте також: Стефанчук про заяви лаврова: Ізраїлю слід переглянути своє ставлення до путіна і рф

Втім, сенатор від штату Кентуккі Ренд Пол 12 травня заблокував термінове надання США додаткової допомоги Україні у розмірі $40 мільярдів.

Пол виступає за призначення спеціального генерального інспектора для нагляду за тим, як витрачається військова допомога Україні. Члени обох партій загалом згодні з цією ідеєю, але внесення змін до законопроєкту на нинішньому етапі потребуватиме певного часу та уповільнить надання допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-