Кулеба сподівається на успішне завершення «драми ЄС» щодо санкцій

Кулеба сподівається на успішне завершення «драми ЄС» щодо санкцій

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сподівається, що країни ЄС усе ж дійдуть до понеділка згоди щодо шостого санкційного пакета, в який буде включений енергетичний блок.

Про це він сказав журналістам після зустрічі з колегами з країн G7 у німецькому Любеку 13 травня, передає Укрінформ.

«Якщо цей пакет буде схвалено без ембарго на нафту та газ, путін може святкувати, адже це буде перший раз (після початку війни), коли єдність Європейського Союзу буде порушена через позицію однієї країни - Угорщини», - підкреслив український міністр.

Кулеба назвав дебати в Європі щодо включення в шостий пакет санкцій енергетичного блоку «драмою ЄС». Він зазначив, що угорські аргументи не виглядають переконливими, що в них більше політики, ніж економіки, але запевнив водночас, що Київ не втручається в європейську дискусію.

Дипломат висловив надію, що дебати все ж завершаться консенсусом, і попередив, що якщо 6-й пакет санкцій ухвалити не вдасться, це завдасть великої шкоди власне ЄС.

Міністр підкреслив: доки росія буде продавати нафту та газ у ЄС, їх кишені будуть достатньо повними для продовження війни. Він зауважив також, що українська економіка страждає зараз набагато більше від війни, ніж російська від санкцій.

Кулеба визнав, що санкції працюють, але в середньостроковій перспективі. Санкції проти оборонної промисловості допомагають, адже рф не може виготовляти нові озброєння.

Читайте також: Кулеба попросив G7 змінити закони, щоб заморожені кошти рф пішли на відбудову України

Міністр нагадав, що путін багато років працював саме над тим, що внести розкол в ЄС, розбити його єдність.

Сам Кулеба планує бути в Брюсселі в понеділок, коли має бути оголошене рішення.

Фото: picdrop.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-