Експосол Китаю в Україні спрогнозував поразку росії у війні – WP

Експосол Китаю в Україні спрогнозував поразку росії у війні – WP

Укрінформ
Колишній посол Китаю в Україні дуже критично оцінив вторгнення росії в Україну, наголосивши на ознаках поразки російських військ і загрозі для європейської безпеки порядку денного президента путіна щодо відбудови імперії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Washington Post.

«Росія не тільки відстає на полі бою, вона також програє економічну, дипломатичну та публічну боротьбу. А це означає, що це лише питання часу, коли Росія буде остаточно переможена», - передає видання слова колишнього посла Китаю в Україні Гао Юшена під час виступу на форумі в державній Китайській академії суспільних наук.

Дипломат описав військові зусилля рф як такі, що ведуть до поразки через невдачі політики путіна в економіці, військовій та політичній сферах.

Читайте також: Лідери Франції та Китаю обговорили необхідність припинення вогню в Україні

Гао також сказав, що бажання путіна домінувати на теренах колишнього срср призвело до того, що росія «неодноразово посягала на чужі території та суверенітет», що є найбільшою загрозою миру, безпеці та стабільності Євразії.

Washington Post вказує, що про виступ посла написало гонконгське видання Phoenix, але через деякий час ця публікація зникла.

Відзначається, що позиція посла є «рідкісним відхиленням від звичайної позиції Китаю, що не критикує свого близького дипломатичного партнера», оскільки Китай офіційно не підтримує жодну зі сторін у війні.

Читайте також: Китайські технологічні гіганти поступово відмовляються від бізнесу з Росією

Каденція Гао Юшена на посаді Надзвичайного та Повноважного Посла Китаю в Україні тривала з 2005 по 2007 роки.

Як повідомляв Укрінформ, 10 травня президент Франції Еммануель Макрон і голова КНР Сі Цзіньпін у телефонній розмові обговорили ситуацію в Україні, нагадали про свою прихильність повазі територіальної цілісності й суверенітету України та погодилися щодо нагальності досягнення режиму припинення вогню.

З 24 лютого в Україні триває російська повномасштабна воєнна агресія. Влада, Збройні сили України, весь народ піднялися на боротьбу з ворогом та чинять йому потужний спротив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-