Заради миру ми готові спілкуватися з росією — Зеленський

Заради миру ми готові спілкуватися з росією — Зеленський

Відео
Укрінформ
Заради миру Україна готова вести діалог з росією.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час відеоконференції зі студентами французьких вищих шкіл та університетів, передає кореспондент Укрінформу.

“Бажано, щоб росія почула, не тільки нас — тільки нас вона не чує, а лідерів Європи, світу, щоб її, росію, посадили за стіл перемовин, щоб вона зрозуміла невідворотність покарання і велику помилковість своїх кроків”, - сказав Зеленський.

Водночас він підкреслив, що “всі домовленості можуть бути не ультимативні, а саме діалог”.

“Заради миру в Україні ми готові спілкуватися. Але щоб це не було дуже пізно, бо з кожною Бучею, з кожним Маріуполем, з кожним таким містом, де є десятки поховань, зґвалтувань і таких страждань, з кожним таким кроком можливість і бажання дипломатичного вирішення цього питання втрачаються”.

Читайте також: Якби Україну прийняли до НАТО, війни б не було — Зеленський

На запитання, коли закінчиться війна, Президент відповів: “Війна закінчиться для українського народу тільки тоді, коли ми повернемо своє”.

24 лютого 2022 року росія напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст і селищ, російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово захоплених територіях. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-