Міжнародна кіберкоаліція ефективно протидіятиме злочинній діяльності росії – МЗС

Міжнародна кіберкоаліція ефективно протидіятиме злочинній діяльності росії – МЗС

Заява
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України привітало заяви Європейського Союзу від імені 27 держав-членів, Сполучених Штатів Америки, Канади, Великої Британії, Австралії, Нової Зеландії та Норвегії із категоричним засудженням кібератак, здійснених росією проти України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві зовнішньодипломатичного відомства.

«Агресія росії призвела до формування нової анти-кремлівської міжнародної коаліції, яка ефективно протидіятиме злочинній діяльності росії у глобальному кіберпросторі. Технологічні спроможності учасників цієї коаліції, а також успішний досвід протидії кібератакам, які росія продовжує здійснювати проти України та її міжнародних партнерів, дає підстави впевнено заявляти, що антиросійська кіберкоаліція зміцнить функціонування глобального кіберпростору», - зазначили в МЗС.

У зовнішньполітичному відомстві запевнили, що Україна готова залучати усі необхідні технологічні та індустріальні потужності, а також буде активно використовувати інституційні спроможності міжнародної кіберкоаліції для зміцнення власної інституційної кіберстійкості та ефективної боротьби з дезінформацією, що матиме позитивний ефект для стабільної роботи власних об’єктів критичної інфраструктури та для зміцнення кібербезпеки усієї Європи.

Читайте також: За допомогою кібератак рф хоче створити в Україні гуманітарну катастрофу - Держспецзв’язку

Як повідомлялося, 10 травня на сайті Європейської ради була оприлюднена Декларація високого представника ЄС від імені всіх 27 країн-членів Євросоюзу, яка засуджує кібернетичний напад росії на Україну та об’єкти її критичної інфраструктури 24 лютого. Ця кібератака, вчинена безпосередньо перед початком російського військового вторгнення в Україну, була спрямована проти супутникової мережі KA-SAT, що оперується Viasat та обслуговує у тому числі деякі державні установи України. ЄС вважає такі дії неприпустимими та вимагає негайно зупинити військову агресію кремля проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-