Кулеба: Від початку війни ми не бачимо сильної й активної позиції НАТО як організації

Кулеба: Від початку війни ми не бачимо сильної й активної позиції НАТО як організації

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба не має великих очікувань від майбутньої неформальної зустрічі глав МЗС країн НАТО, оскільки від початку війни Україна не бачить сильної позиції Альянсу як організації.

Про це він заявив на спільній пресконференції з нідерланським колегою Вопке Гукстрою в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У мене наразі немає високих очікувань від цієї зустрічі, тому що з початку війни ми бачимо дуже активну роль окремих членів НАТО або груп, які вони формують, але ми не бачимо активної і сильної позиції Альянсу в цілому як організації», - сказав Кулеба.

Він також зазначив, що наразі не отримав запрошення на неформальний саміт міністрів закордонних справ НАТО у Берліні, але у разі одержання візьме в ньому участь.

Читайте також: ЄС запропонував гнучкий механізм запровадження нафтового ембарго рф – Кулеба

«Мені здається, в принципі, дивно обговорювати в НАТО будь-які безпекові проблеми євроатлантичного простору без України з огляду на об’єктивну ситуацію. Але ми залишаємо це рішення за Альянсом. Це їхня внутрішня справа», - зауважив очільник МЗС.

Кулеба також наголосив, що майбутнє Європи і євроатлантичного простору вирішується на українських фронтах.

Як повідомлялося, Північноатлантична рада 14-15 травня збереться у Берліні на неформальну зустріч на рівні міністрів закордонних справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-