G7 планує ухвалити потужну заяву з анонсом конкретних дій - Єрмак

G7 планує ухвалити потужну заяву з анонсом конкретних дій - Єрмак

Укрінформ
Країни Групи семи за результатами зустрічі в неділю за участю Президента Зеленського планують прийняти спільний документ з анонсом конкретних дій щодо захисту України.

Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Країни Великої Сімки вже вкотре продемонстрували повну й беззаперечну солідарність з Україною в нашій боротьбі за волю й незалежність. На сьогоднішній саміт Сімки запрошено Президента Володимира Зеленського. Можу проанонсувати, що за результатами зустрічі буде прийнято дуже потужний спільний стейтмент, який міститиме не лише загальні фрази щодо підтримки права України на самозахист, але й анонс цілком конкретних дій», - зазначив Єрмак, однак більше деталей розкривати не став.

Водночас він наголосив, що весь цивілізований світ підтримує незалежність, захист територіальної цілісності, економічну та енергетичну безпеку України.

Читайте також: Офіс реформ розпочав підготовку пропозицій до плану відновлення України

Керівник ОП також висловив сподівання, що Україна буде швидко відновлюватися, а для «країни, яка розв’язала цю жахливу, несправедливу і криваву війну», на його думку, наслідки будуть дуже і дуже сумними.

Як повідомлялося, у неділю лідери країн G7 – Великої Британії, Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії та США – проведуть віртуальну зустріч із Президентом України Володимиром Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-