Зеленський: Україна зацікавлена в обміні досвідом з країнами НАТО щодо сучасних технологій і зброї

Зеленський: Україна зацікавлена в обміні досвідом з країнами НАТО щодо сучасних технологій і зброї

Укрінформ
Україна зацікавлена в обміні досвідом з країнами ЄС і НАТО у сфері сучасного озброєння й технологій.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав на спільній з Прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем зустрічі з представниками ЗМІ у Києві, повідомляє Укрінформ.

«Озброєння має бути сучасним, не тільки радянським. Хоча ми вдячні за все, але (воно має бути - ред.) сучасною потужною зброєю. Нам потрібні технології. Нам потрібні знання. Ми б хотіли набути цього досвіду», - сказав Зеленський.

За його словами, Україна хотіла б отримати від союзників не лише зразки радянського озброєння, а й сучасну військову техніку, зброю й технології. Глава держави зауважив, що Україна продемонструвала успіхи у сфері ракетних технологій і готова ділитися досвідом. Натомість зацікавлена в отриманні доступу до сучасних технологій в інших напрямках, якими володіє Європа.

Читайте також: Зеленський про ракетні обстріли 8 травня: Отака пам'ять і отаке примирення

«Поки що в нас немає такого доступу, як у кожної країни Європи або країн, які входять до НАТО. Таких можливостей у нас поки немає. Але я думаю, що ми вийдемо на них», – додав Президент.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-