Світ має використати здобутий досвід Другої світової, аби зупинити війну в серці Європи - Шмигаль

Світ має використати здобутий досвід Другої світової, аби зупинити війну в серці Європи - Шмигаль

Укрінформ
Міжнародна спільнота має використати здобутий гіркий досвід Другої світової війни, щоб зупинити війну в серці Європи.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль написав у Телеграмі з нагоди Дня пам'яті та примирення, передає Укрінформ.

«На жаль, через 77 років цивілізований світ знову зіштовхнувся з нацизмом. З його російською версією, що визрів саме на культі перемоги у війні, яку ж радянський режим і розв’язав із нацистами. Уже зараз цілком очевидно, що росія не планує зупинятися на Україні. Хто буде наступним? Міжнародна спільнота має використати здобутий гіркий досвід Другої світової, аби зупинити війну в серці Європи», - зазначив Шмигаль.

Він підкреслив те, що війна є жахливим горем, яке вражає мільйони людських доль на багато поколінь уперед. Цивілізований світ знає ціну, сплачену за мир у Другій світовій війні, та шанує пам’ять тих, хто віддав життя за перемогу над нацизмом.

«Як би сильно одній державі не хотілося привласнити всі здобутки собі, перемогу над нацизмом здобули десятки країн та народів, серед яких і українці. Ми втратили у Другій світовій війні понад 8 мільйонів співвітчизників і завжди цінували здобуті важким шляхом мир та свободу», - написав глава уряду.

Шмигаль додав те, що українці, спираючись на власний історичний досвід, знають, що наш народ незламний і обов’язково перемагає тоді, коли єдиний.

Читайте також: Шмигаль закликав ВООЗ перенести свій регіональний офіс із москви до Києва

8 травня в Україні відзначається День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-