Найкращою допомогою Україні був би статус кандидата в члени ЄС – Латвія

Найкращою допомогою Україні був би статус кандидата в члени ЄС – Латвія

Укрінформ
Латвія вважає найкращою допомогою з боку Євросоюзу сприяння перемозі Україні у війні проти рф та надання їй статусу кандидата у члени на найближчому саміті ЄС.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс під час Конференції донорів для допомоги Україні, що відбувається у четвер у Варшаві.

"Ми продовжуємо працювати з нашими українськими партнерами у міру надходження проблем. І ми переконані, що, власне, найкращою допомогою Україні було б надання Україні статусу кандидата на наступному саміті ЄС, а також робота над якомога скорішим завершенням цієї війни шляхом допомоги Україні", - заявив він.

Читайте також: Міжнародні донори зібрали для України у Варшаві $6,5 мільярда

Рінкевичс також повідомив, що Латвія надає Україні підтримку у різних сферах, у тому числі у військовій. "Військова допомога вже перевищує 200 млн євро. І, безсумнівно, ми плануємо продовжувати", - заявив він.

Крім того, за словами міністра, Латвія також намір також взяти участь у відбудові інфраструктури в Україні – шкіл, дитячих садків, лікарень через допомогу з розвитку.

Він додав, що Латвія вже надала 5 млн євро через Світовий банк для допомоги у покритті бюджетних потреб Україні, та анонсував намір виділити 10 млн євро на українську програму державних послуг в надзвичайних ситуаціях.

Читайте також: Шмигаль: Британія, Данія і Швеція відбудовуватимуть українські регіони, чекаємо пропозицій від інших

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Варшаві проходить Конференція донорів для допомоги Україні. Ініціаторами події є прем’єр-міністри Польщі і Швеції Матеуш Моравецький і Магдалена Андерссон. Метою конференції є збір коштів на зростаючі гуманітарні потреби України. Партнери події - президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і голова Європейської Ради Шарль Мішель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-