Україна стала регіональним лідером – Волкер

Україна стала регіональним лідером – Волкер

Укрінформ
Колишній посол США в НАТО, ексспецпредставник США в Україні Курт Волкер заявив, що Україна є регіональним лідером на шляху до членства в НАТО та ЄС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Грузія-Online.

Зокрема, за словами Волкера, Україна наразі лідирує, і надана Україні можливість відчинить двері навіть для Молдови і Грузії.

«Україна, з іншого боку, стала країною, яка готова захищатись від російської агресії. У результаті в очах ЄС та США Україна виглядає більше як суверенна, незалежна та європейська держава. Отже, їхні можливості на шляху до членства в НАТО та ЄС більші, ніж раніше, і зараз Україна лідирує», – сказав Волкер.

Відтак, наголосив він, Грузія більше не є регіональним лідером.

Грузія більше не лідер. Багато років тому ми говорили, що Грузія найкраще підготовлена ​​до вступу до НАТО або навіть до Європейського Союзу – тепер усі бачать Грузію як країну, чия демократія повернулася назад», - сказав Волкер.

Читайте також: Зеленський закликає надати Україні членство в ЄС за скороченою спецпроцедурою

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація почала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Російські загарбники обстрілюють і бомблять мирні міста та села України, катують та вбивають мирне населення. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять опір російським загарбникам. З 24 лютого по 5 травня захисники України знищили близько 24 700 російських військових.

Після початку війни до росії було застосовано масштабних санкцій з боку світової спільноти. США, ЄС та інші країни запровадили і продовжують запроваджувати санкції проти рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-