Шольц прокоментував ситуацію навколо візиту Штайнмаєра до Києва

Шольц прокоментував ситуацію навколо візиту Штайнмаєра до Києва

Укрінформ
У ФРН вважають небажання приймати в Києві федерального президента Франка-Вальтера Штайнмаєра перешкодою для візитів вищого керівництва держави до України.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на пресконференції, передає кореспондент Укрінформ,

«Для уряду Німеччини, а також для німецького народу проблемою є те, що федерального президента попросили не приїжджати… Завдання уряду - представляти нашу країну. Пан Штайнмаєр – найвищий представник нашої країни, обраний переважною більшістю голосів», - заявив Шольц.

Він зазначив, що треба думати про те, як інші урядовці тепер можуть розв'язати питання візитів до України. За словами Шольца, у вирішення цього питання має зробити свій внесок і Україна.

Шольц нагадав, що вже бував у Києві, а також зустрічався з Президентом Зеленським у Брюсселі. Він зауважив, що дуже часто спілкується з українським лідером телефоном. «У цьому відношенні ми тісно контактуємо», - запевнив німецький канцлер.

Читайте також: Шольц пояснив, чому поки не має наміру відвідувати Україну

Коментуючи ситуацію щодо постачання Німеччиною зброї Україні, Шольц підкреслив, що відразу після повномасштабного нападу росії уряд змінив багаторічну лінію, яка полягала в тому, щоб не постачати зброю в кризові регіони. Берлін здійснює постачання із запасів Бундесверу і завжди вишукує додаткові варіанти. Він згадав і перелік необхідної зброї, який узгоджується з виробниками. Шольц підкреслив, що країна діє ідентично зі США, Італією, Францією, Іспанією, Великою Британією.

«Разом з усіма ми також реагуємо на дещо змінену бойову обстановку війни в Україні… Зараз важливу роль грає протиповітряна оборона, тому ми сказали, що поставимо до 50 танків Gepard. Ми також сказали, що разом з нашими союзниками хочемо надати підтримку, щоб можна було використовувати артилерію», - зауважив Шольц.

Як повідомлялося, у середині квітня Штайнмаєр мав намір відвідати Київ разом із президентами країн Балтії та Польщі, але, за його словами, дістав сигнал про небажаність такого візиту з боку офіційного Києва.

Читайте також: Запрошення Шольцу відвідати Київ залишається у силі – посол Мельник

Президент Володимир Зеленський заявляв, що ні він, ні його Офіс не отримували офіційного звернення щодо візиту федерального президента Німеччини в Україну.

Канцлер і глава МЗС ФРН заявили, що не можуть поїхати до України, доки там не побуває з візитом президент Німеччини.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-