Шольц пояснив, чому поки не має наміру відвідувати Україну

Шольц пояснив, чому поки не має наміру відвідувати Україну

Укрінформ
Канцлер Німеччини Олаф Шольц не планує найближчим часом відвідувати Україну, після відмови Києва прийняти президента Франка-Вальтера Штайнмаєра.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в інтерв’ю німецькому громадському мовнику ZDF заявив сам Шольц, пише CNN.

“Це (відмова у прийомі Штайнмаєра - ред.) стоїть на заваді візиту. Приїхати поки неможливо”, - сказав Шольц.

12 квітня Штайнмаєр перебував у Варшаві, звідки мав намір поїхати до України, але подорож не відбулася, оскільки українська влада відмовилася зустрічатися із ним.

Читайте також: Штайнмаєр підтвердив, що влада України висловилася проти його візиту

Шольц додав, що саме іноземна - в тому числі німецька - військова допомога дозволила ЗСУ “так довго триматися проти настільки сильного опонента”.

“Ми від самого початку доставляли досить небезпечну зброю й продовжимо підтримувати їх”, - зазначив канцлер.

Читайте також: Шольц - про війну рф в Україні: Пацифізм не на часі

Раніше посол України в ФРН Андрій Мельник давав зрозуміти, що Україна радше очікує на візит канцлера Олафа Шольца. «Було б краще, щоб канцлер або інші члени федерального уряду приїхали та ухвалили конкретні рішення щодо подальшої масової підтримки України», – сказав він.

Штайнмаєра неодноразово проросійську політику. Проте минулого тижня президент ФРН визнав помилки у своїй політиці щодо росії та заявив про необхідність притягнення до суду путіна та лаврова.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-