Кулеба і Ді Майо обговорили гарантії безпеки для України

Кулеба і Ді Майо обговорили гарантії безпеки для України

Укрінформ
Міністри закордонних справ України та Італії Дмитро Кулеба і Луїджі Ді Майо обговорили співпрацю між державами та гарантії безпеки для нашої країни.

Як передає Укрінформ, про це глава української дипломатії повідомив у Твітері.

«Я подякував Луїджі Ді Майо за лідерство Італії щодо санкцій, включаючи нафтове ембарго, та постачання зброї Україні. Ми обговорили сприяння торгівлі між нашими країнами та гарантії безпеки для України. Я наголосив на важливості надання Україні статусу кандидата в ЄС», - поінформував Кулеба.

Читайте також: Кулеба закликав світ покарати росію за ракетний тероризм в Україні

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у інтерв'ю китайському держагентству Сіньхуа заявив, що Україна вивчає можливість отримати гарантії безпеки від постійних членів Радбезу ООН та інших великих держав, зокрема й Китаю, і вже запропонувала КНР стати одним з гарантів.

Раніше Кулеба закликав міжнародних партнерів вирішити, які гарантії безпеки вони готові надати нашій країні у разі агресії в майбутньому.

Читайте також: Україна завжди памʼятатиме, що для неї зробила Словаччина – Кулеба

Президент Володимир Зеленський заявив 28 квітня, що після того, як Будапештський меморандум продемонстрував свою неефективність, Україна прагне розробити фундаментальний документ про гарантії нашої безпеки, який би забезпечував максимальний і реальний захист для нашої країни. Глава держави повідомив, що наразі проєкт документа готують на рівні радників з безпеки лідерів країн, які згодом увійдуть до кола гарантів безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-