Зеленський подякував Британії: Ми пройшли шлях від партнерів до друзів і братів

Зеленський подякував Британії: Ми пройшли шлях від партнерів до друзів і братів

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна відчуває реальну допомогу Великої Британії у боротьбі з російською агресією, і вважає, що разом ми здобудемо перемогу.

Про це він зазначив під час виступу у Верховній Раді, повідомляє Укрінформ.

«Насамперед я хочу подякувати лідеру Великої Британії Борису Джонсону та всьому народу Сполученого Королівства. За слова, які ми чуємо. За дії, які ми бачимо. За підтримку, яку ми відчуваємо. За допомогу, яку ми реально отримуємо. За перемогу, яку ми разом точно здобудемо!», - сказав глава держави.

Він зауважив, що 8 жовтня 2020 року Україна і Велика Британія стали стратегічними партнерами, 24 лютого 2022 року довели, що це партнерство – не на папері, а на полі битви за спільні ідеали і спільне майбутнє.

«Майже десять тижнів, як російська федерація оголосила їм (ідеалам – ред.) повномасштабну війну та вторглася на нашу українську прекрасну землю. За цей час Україна й Британія пройшли шлях від партнерів до друзів і братів. А той, хто брехав, що друг і брат, – шлях від сусіда до окупанта й терориста», - підкреслив Президент.

Зеленський проінформував, що щодня на зв’язку з главою британського уряду Борисом Джонсоном - якщо немає розмови, то зайняті тим, про що домовилися під час розмови напередодні.

Читайте також: Протикорабельні ракети, радари і дрони: Британія надає Україні допомогу ще на £300 мільйонів

«Я хочу подякувати Великій Британії, яка разом з нами наближає цю мить і яка готова стати гарантом нашої безпеки. І ця моя подяка – не формальність. Бо знаю, що й гарантії Великої Британії ніколи не будуть формальністю для України. Бо ці майже десять тижнів довели: ваше слово – тверде, а дії – рішучі. Без жодних «майже», - підкреслив глава держави.

Він подякував за зброю, техніку для військових, яка щоденно має бути для агресора неприємним сюрпризом, санкції проти рф, допомогу українським біженцям і внутрішньо переміщеним особам, макрофінансову підтримку України й сприяння в розслідуванні воєнних злочинів росії.

Читайте також: Британія забезпечить Україну всім необхідним та сприятиме поразці путіна - Джонсон

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон звернувся до Верховної ради України в онлайн-форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-