Джонсон сьогодні виступить перед Верховною Радою

Джонсон сьогодні виступить перед Верховною Радою

Укрінформ
У вівторок, 3 травня, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон звернеться в режимі онлайн до українського парламенту.

Про це передає Укрінформ з посиланням на The Guardian.

Зазначається, що британський прем'єр стане першим світовим лідером, який виступить перед Верховною Радою від початку війни.

Читайте також: Спецслужби Британії перевели у вищий ступінь готовності через можливі диверсії рф – ЗМІ

Джонсон висловить своє захоплення українським опором проти тиранії, який є прикладом для всього світу.

«Коли моя країна зіткнулася з загрозою вторгнення під час Другої світової війни, наш парламент – так само як і ваш, – продовжував засідати протягом усього конфлікту, а британський народ виявив таку єдність та рішучість, що ми згадуємо період найбільшої небезпеки як наш зоряний час», - наводить видання слова Джонсона з проєкту його виступу перед ВР.

Читайте також: Британія забезпечить Україну всім необхідним та сприятиме поразці путіна - Джонсон

Нинішнє випробування, на його думку, також має стати «зоряним часом» для України.

«Це зірковий час для України, епічна глава у вашій національній історії, яку пам'ятатимуть і переказуватимуть ще багато поколінь. Ваші діти та онуки казатимуть: українці навчили світ того, що груба сила агресора нічого не варта проти моральної сили народу, який сповнений рішучості залишатися вільним», - цитує видання завтрашній виступ.

Читайте також: Україна має право захищатися: Джонсон - про застосування зброї проти військових цілей у рф

Як повідомляв Укрінформ, Джонсон 9 квітня відвідав Київ. В Україні він представив новий пакет фінансової та військової допомоги, що передбачає, зокрема, постачання 120 броньованих машин та нових протикорабельних ракетних систем. Також Британія надала 394 млн фунтів стерлінгів, аби забезпечити безперервне функціонування життєво важливих гуманітарних послуг для українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-