Україна має право захищатися: Джонсон - про застосування зброї проти військових цілей у рф

Україна має право захищатися: Джонсон - про застосування зброї проти військових цілей у рф

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон зазначив, що Британія не заперечує, якщо Україна б застосувала надану їй зброю проти цілей на території рф.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ВВС.

Як зазначається, в інтерв’ю Talk TV Джонсона запитали, що він думає щодо можливого застосування Україною наданої Британією зброї проти цілей на території рф, наприклад нафтобази.

На це британський прем’єр відповів, що Україна має право захищати себе. «Ми не хочемо, щоб криза вийшла за кордони України… Але українці, очевидно, як сказав Джеймс Хіппі, мають право захищати себе. На них нападають з території росії… вони мають право захищатися та оборонятися», — заявив Джонсон.

Читайте також: Україна цілком законно може атакувати військові цілі у рф - британський міністр

Напередодні міністр Збройних сил країни Джеймс Хіппі в ефірі Times Radio заявив, що Україна «цілком законно» може атакувати військові цілі в росії, щоб завадити логістиці противника.

У міністерстві оборони рф пригрозили «пропорційною відповіддю», якщо Британія «продовжить провокувати» Україну на атаки на території росії, і такі спроби будуть. Також там зазначили, що перебування західних радників в українських командних центрах у Києві не будуть перешкодою для цього.

Пізніше віцепрем’єр Великої Британії Домінік Рааб відреагував на заяву міноборони рф, назвавши її нелегітимною.

«Що ж, ці заяви РФ – нелегітимні, а те, що робимо ми – легітимно. Міжнародне право дає чіткі роз’яснення на такі випадки. Держави можуть надавати військову підтримку будь-якій країні, яка реалізує своє право на легітимну самооборону від агресивного вторгнення. І, відверто кажучи, якщо росія починає погрожувати іншим країнам, то лише закріплює "статус вигнанця" і лише зміцнює солідарність і консенсус міжнародної спільноти щодо того, що її треба зупиняти», – сказав Рааб.

24 лютого 2022 року російська федерація розпочала війну проти України. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та селища України, катують та вбивають мирне населення.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-