Трибунал для керівництва росії: на Банковій розповіли про хід переговорів

Трибунал для керівництва росії: на Банковій розповіли про хід переговорів

Укрінформ
Тривають переговори щодо остаточного формату спеціального міжнародного кримінального трибуналу для притягнення до відповідальності російського керівництва за злочини проти України.

Про це заступник керівника Офісу Президента Андрій Смирнов повідомив на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Наразі тривають переговори щодо остаточного формату трибуналу та кола держав, що виступлять його співзасновниками", – сказав заступник керівника ОП.

Він також зазначив, що цього тижня українська делегація візьме участь у представницькій міжнародній конференції щодо кримінальної відповідальності за злочин агресії проти України, організованій урядом Литви, та проведе подальші консультації з партнерами щодо установчих документів майбутнього трибуналу.

Читайте також: Воєнні злочини рф: на перші вироки піде до двох років

Смирнов також нагадав, що минулого тижня відбулася сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, під час якої ухвалено дві резолюції, присвячені політичним та правовим наслідкам агресії російської федерації проти України. ПАРЄ підтримала українські та міжнародні ініціативи, спрямовані на забезпечення відповідальності рф, а також її політичного та військового керівництва за міжнародним правом. Зокрема, Асамблея закликала держави терміново створити та профінансувати спеціальний міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності російського керівництва за злочини проти України.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-