До Києва повернулися посол Південної Кореї та співробітники посольства

До Києва повернулися посол Південної Кореї та співробітники посольства

Укрінформ
Посол Південної Кореї Кім Хен Тхе разом з деякими співробітниками посольства в Україні повернувся до Києва.

Про це повідомило МЗС Південної Кореї, передає Укрінформ з посиланням на Yonhap.

У МЗС країни заявили, що посол розпочне роботу в Києві у понеділок. Відомство розглядає поетапне повернення решти співробітників відповідно до майбутньої ситуації з безпекою.

«(Вони – ред.) планують виконувати завдання з дипломатичних справ та захисту громадян (південної Кореї – ред.) у тісній співпраці з українським урядом», – йдеться у повідомленні відомства.

Посольство Південної Кореї було евакуйоване з української столиці на початку російського вторгнення, а його співробітники з березня працювали в тимчасовому офісі у Чернівцях.

Читайте також: Посольство Азербайджану відновило роботу в Києві

Як повідомлялося, на даний момент у Києві вже відновили роботу понад 20 посольств, серед них – ЄС, Франції, Іспанії, Італії, Нідерландів, Великої Британії.

Під час свого візиту в Україну 24 квітня державний секретар США Ентоні Блінкен заявив про поступове повернення американських дипломатів до Києва.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-