Блінкен розповів Кулебі, коли американські дипломати повернуться в Україну

Блінкен розповів Кулебі, коли американські дипломати повернуться в Україну

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен провів у суботу телефонну розмову з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою за підсумками їхньої зустрічі 24 квітня в Києві.  

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держдепу. 

Блінкен підкреслив рішучу підтримку Сполученими Штатами суверенітету й територіальної цілісності України в умовах жорстокої агресії з боку Росії, ідеться в повідомленні. 

Держсекретар надав оновлену інформацію щодо планів повернення американських дипломатів в Україну. На цьому тижні вони прибудуть до Львова, далі, як планується, «якомога швидше» повернуться до Києва, зазначив він. 

Читайте також: Україна захищатиме себе у будь-який спосіб, зокрема ударами по складах і базах рф - Подоляк

Співрозмовники обговорили звернення адміністрації президента Джо Байдена до Конгресу США від 28 квітня щодо виділення 33 млрд доларів на військову, економічну та гуманітарну допомогу Україні, аби вона мала можливість і «перемогти в цій обурливій кремлівській війні».

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США та глава Пентагону Ллойд Остін відвідали 24 квітня Україну й зустрілися з державним і військовим керівництвом країни. 

Читайте також: Україна вже отримала більшу частину гаубиць з пакета допомоги США - Пентагон

Байден заявив, що запропонував Конгресу затвердити новий пакет реагування на агресію рф, який передбачає виділення $33 мільярдів для підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-