Основними потребами України є зброя та санкції проти рф - Никифоров

Основними потребами України є зброя та санкції проти рф - Никифоров

Укрінформ
Основними українськими потребами є зброя та санкції проти рф, і вони зрозумілі всім міжнародними партнерам.

Про це прессекретар Президента Сергій Никифоров сказав в ефірі телемарафону, повідомляє Укрінформ.

"Українські потреби всім зрозумілі. Так само ми їх комунікуємо на всіх рівнях, на рівні президентів, на рівні міністрів, радників. Основні питання - зброя та санкції. Санкції також можна назвати зброєю. Це ті важелі, які змусять росію шукати, прагнути до миру з Україною. Тому тут ми однією мовою говоримо з усіма, наші прохання відомі на загал", - сказав Никифоров.

Як повідомлялося, 1 травня Президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі спікером Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі, яка прибула до нашої країни з візитом.

Читайте також: США будуть з Україною до перемоги, ми не зацікавлені у інших варіантах - делегація Конгресу

Водночас Президент США Джо Байден заявив на своїй офіційній твіттер-сторінці, що міжнародна коаліція країн, яка запровадила наймасштабніші санкції, експорті та інші обмеження проти росії, надалі продовжуватиме тиск на кремль, щоби примусити його припинити війну в Україні.

Нагадаємо, після масштабної війни, яку росія розв’язала проти України 24 лютого, США й десятки країн по всьому світу декількома пакетами запровадили масштабні санкції проти російської економіки, керівництва кремля та членів їхніх сімей, олігархів.

Читайте також: Шольц - про війну рф в Україні: Пацифізм не на часі

Однак, за інформацією ГУР МО України, для уникнення санкційних обмежень росія веде переговори з Грузією, Вірменією та Азербайджаном для організації реекспорту російської продукції на міжнародні ринки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-