Зеленський назвав фейк про намір Польщі захопити частину України «інформаційною ракетою» рф

Зеленський назвав фейк про намір Польщі захопити частину України «інформаційною ракетою» рф

Укрінформ
Повідомлення російських ЗМІ про те, що Польща нібито хоче захопити Західну Україну, є пропагандою, "інформаційними ракетами, щоб викликати паніку".

Про це на брифінгу для польських ЗМІ заявив у п'ятницю в Києві Президент Володимир Зеленський, передає Укрінформ з посиланням на PAP.

"Російські новини – це свого роду інформаційні ракети, які мають на меті викликати паніку", – сказав Зеленський.

Він зазначив, що не має часу думати про те, що говорять російські політики, які повторюють пропагандистську інформацію про можливість захоплення Польщею частини Західної України.

Читайте також: «Договору про дружбу і мир» із рф не буде, потрібен документ про вихід із війни – Подоляк

Президент України підкреслив: у Варшаві прекрасно знають, що у випадку агресії проти неї "Польща і Україна будуть разом".

Він наголосив на глибокій потребі об’єднання у світлі російської агресії. Зеленський зауважив, що історичні питання, які раніше створювали проблеми в українсько-польських відносинах, є "нічим у порівнянні з дружбою та єднанням обох країн, до чого призвела ненависть до спільного ворога".

Торкаючись питання близьких відносин Угорщини і Росії, Зеленський підкреслив, що, здається, Будапешт "не усвідомлює небезпеки, але рано чи пізно вони змушені будуть оборонятися".

Зеленський зазначив, що росіяни діють методично, зокрема "методично вбивають: таким же способом у різних частинах України". За його словами, такий же методичний підхід росіяни застосовують під час мирних переговорів з українцями. Утім, що б не було вирішено під час переговорів, про все остаточно вирішує володимир путін. Тим не менше, переговори він назвав необхідними, а їх ведення Президент України вважає своїм обов’язком.

Зеленський подякував Польщі та польському народові за безпрецедентну допомогу Україні та українцям, яку вони надають після початку широкомасштабної війни рф проти України. "Хочу особливо подякувати Анджею Дуді і його дружині за те, яким чином вони включилися в допомогу Україні", – підкреслив Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Зброя для України - порятунок усієї Європи

Він зауважив, що упродовж перших днів повномасштабної війни він по кілька разів на день розмовляв з президентом Польщі.

Раніше директор служби зовнішньої розвідки росії Сергій Наришкін заявив російським пропагандистським змі, що Польща планує встановити військово-політичний контроль над своїми колишніми історичними територіями в Україні.

Як інформувалося, донині Польща надала Україні військову допомогу на понад 1,6 млрд дол. Зокрема, йдеться про понад 200 танків Т-72, CАУ "Гвоздика", РЗСВ "Град", ПЗРК Piorun ("Блискавка"), розвідувальні безпілотники, бойові дрони, артснаряди тощо.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-