Після перемоги реформи будуть переосмислені й наповнені новим змістом - Немчінов

Після перемоги реформи будуть переосмислені й наповнені новим змістом - Немчінов

Укрінформ
Після нашої перемоги реформи не просто відновляться, а будуть переосмислені й наповнені новим змістом.

На цьому міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов наголосив в інтерв’ю Укрінформу.

«Тому після нашої перемоги реформи не просто відновляться, а будуть переосмислені й наповнені новим змістом», - сказав Немчінов.

За його словами, через війну реформи у сфері державного управління чи державної служби почали розвиватися в іншій площині, під іншим кутом. Вся публічна служба досить швидко зорієнтувалася і перебудувалася настільки, наскільки це можливо.

Читайте також: Олег Немчінов, міністр Кабінету міністрів

Однак, визнав міністр КМУ, певні ініціативи зупинились. Наприклад, класифікація посад і реформа оплати праці, децентралізація певних адміністративних послуг.

«Проте після війни більшість проєктів будуть відновлені. Але тут буде важливо після нашої перемоги провести оцінку та пріоритезацію реформ, щоб зосереджуватись виключно на тому, що буде максимально відповідати потребам країни з точки зору післявоєнного відновлення. Також сподіваюсь, що ми отримаємо статус країни-кандидата на членство в ЄС, і це додасть новий обсяг завдань щодо приведення нашої державної політики у відповідність до стандартів ЄС», - додав він.

Урядовець також зазначив, що робота із міжнародними партнерами та експертами щодо реформування цієї сфери продовжується, але її фокус також змінився.

Читайте також: В Україні зростуть оклади держслужбовців

«Підтримка від наших колег – неймовірна, і вона – надзвичайно важлива для нас. Європейська спільнота пропонує руку допомоги для державної служби, державного управління, для уряду України. Неабияку допомогу нам, як і раніше, надає Представництво ЄС в Україні. Єврокомісія ухвалила рішення про переорієнтування усіх спільних програм на забезпечення стійкості України», - підкреслив Немчінов.

24 лютого 2022 року росія продовжила військову агресію проти України, що почалася у 2014 році, та розпочала масовані бомбардування мирних українських міст та селищ. російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-