Подоляк: Придністров’я завжди розглядалося як плацдарм ризиків для України

Подоляк: Придністров’я завжди розглядалося як плацдарм ризиків для України

Укрінформ
Українська влада завжди розглядала невизнану «Придністровську Молдавську Республіку» як плацдарм потенційних ризиків для України, тому з точки зору оборони в цьому регіоні все продумано.

Про це радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив в ефірі національного телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Вище політичне і військове керівництво України точно розуміють усі ризики, які сьогодні продукує російська федерація. Придністров’я ми завжди розглядали як плацдарм, з якого можуть бути певні ризики для нас – для Одеської та Вінницької областей. Тому там усе продумано з точки зору оборони», - зауважив радник керівника ОП.

Водночас він висловив сумніви щодо відкритого вступу Придністров’я у війну проти України на боці російської федерації. Подоляк вважає, що повідомлення начебто про обстріли невизнаної «ПМР» – це ніщо інше, як інформаційні провокації, притаманні росії.

Читайте також: Сили оборони контролюють ділянку кордону з Придністров’ям і готові до будь-яких дій ворога

Як повідомляв Укрінформ, 26 квітня у придністровському регіоні біля селища Маяк повідомили про вибухи на радіотелецентрі. Напередодні у будівлі Міністерства державної безпеки самопроголошеного Придністров'я у Тирасполі сталася серія вибухів, жертв немає.

Головне управління розвідки Міноборони України заявило, що вибухи у столиці невизнаної "Придністровської Молдавської республіки" – це спланована провокація російських спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-