Генконсульство Чехії повертається до Львова

Генконсульство Чехії повертається до Львова

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Чехії ухвалило рішення відновити роботу Генерального консульства Чеської Республіки у Львові.

Про це повідомляється на сайті МЗС, передає Укрінформ.

Зокрема, зазначається, що міністр Ян Ліпавський вирішив відновити роботу Генконсульства Чеської Республіки у Львові. Таким чином Чехія приєднується до низки інших європейських держав, які повернулися до України, повідомили в МЗС.

«Наш моральний обов’язок – підтримувати Україну якнайбільше. Наша дипломатична присутність в Україні сприймається українцями як сильний жест підтримки», – сказав Ліпавський.

Повернення до Львова, за його словами, важливе для Чехії як з практичних, так і з символічних причин. Чеські дипломати мають можливість допомогти на місці, а повертаючись в Україну, Прага посилає сильний сигнал росії та союзникам.

Поки що чеські дипломати працюватимуть у Львові в обмеженому режимі та не надаватимуть візових послуг. Їх головним завданням буде консульська допомога громадянам Чехії та моніторинг ситуації в Україні.

Міністр раніше ухвалив рішення про повернення чеських дипломатів до Києва.

Як повідомляв Укрінформ, 13 квітня Посольство Чеської Республіки в Україні повернулося до Києва та відновило роботу.

Читайте також: У столиці Чехії з'явилася вулиця Українських Героїв

Чехія від початку розв’язаної росією війни не припиняє допомагати Україні та обіцяє надалі надавати матеріальну допомогу та висловлювати політичну підтримку як на двосторонньому, так і на європейському рівні. Також Прага має намір продовжити постачання оборонного обладнання та гуманітарної допомоги, а також підтримуватиме надання Україні статусу кандидата в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-