Молдова і Казахстан мають бути готовими до «братання» росії - Данілов

Молдова і Казахстан мають бути готовими до «братання» росії - Данілов

Укрінформ
Згідно із заявою очільника російського мзс сергія лаврова, Молдова і Казахстан перебувають під загрозою «братніх обіймів» росіян.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону, передає Укрінформ.

На його думку, владу Молдови та Казахстану повинні насторожити заяви лаврова про молдован та казахів як про “братні” народи".

Данілов підкреслив, що Україна однією з перших відчула на собі таке “братання” через зброю, вбивства та насильство. “І воно зараз може розповсюдитися на Молдову та Казахстан”, - наголосив секретар РНБО.

За його словами, про агресивні наміри свідчить не тільки заява, а й активність російських загарбників на півдні України.

Читайте також: рф погрожує Естонії та має військові плани проти неї - посол

Данілов нагадав, що Придністровський конфлікт - найдавніший на території колишнього СРСР. “У ньому бере безпосередню участь російська федерація, вона його модерує, тримає там півтори тисячі свого війська. А не далі, як два дні тому, лавров заявив, що молдовани є їхніми “братами”. Більше того, “братами” є також казахи. Тому їм треба приготуватися до таких “обіймів”, які завжди роблять росіяни, щоб “брататися”. Це може бути початок такого “братання” на території Молдови”, - зауважив він.

Як повідомлялося, у Тирасполі 25 квітня було кілька вибухів у приміщенні, де розташовані офіси місцевого «міністерства державної безпеки» та філіалу російської «федеральної служби безпеки» в ПМР. Як повідомила українська розвідка, вибухи у Придністров’ї є спланованою провокацією російських спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-