росіяни продовжують вбивати українців і руйнувати міста, санкції мають посилюватись – Єрмак

росіяни продовжують вбивати українців і руйнувати міста, санкції мають посилюватись – Єрмак

Укрінформ
російська федерація продовжує війну проти України, тому наявних санкцій проти росії поки недостатньо.

Про це заявив керівник Офісу Президента в інтерв'ю Fox News, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

Він акцентував, що війна триває, росіяни продовжують руйнувати українські міста і вбивати людей: військових і цивільних, зокрема жінок і дітей.

«Тому цілком зрозуміло, що наявних санкцій недостатньо», – сказав Єрмак.

Він нагадав, що спеціально створена експертна група дійшла висновку щодо необхідності запровадження повного ембарго на російські енергоносії та санкцій стосовно всіх російських банків.

Читайте також: Депутати Європарламенту закликають Шольца підтримати ембарго на російські нафту і газ

Також очільник ОП підкреслив, що потрібно розширити коло підсанкційних фізичних осіб, адже, за його словами, багато росіян підтримують війну, зокрема шляхом участі в ухваленні рішень та виконанні наказів щодо знищення цивільного населення України.

«Визнання росії країною – спонсором тероризму дасть змогу запустити додаткові механізми санкцій. Адже головна мета будь-яких санкцій – зупинити війну. Важливо тиснути на росію, на російський бізнес, близький до Кремля, щоб зупинити ухвалення жахливих рішень», – наголосив Єрмак.

Читайте також: В Україні загинули 2 665 мирних людей з початку повномасштабного вторгнення росії - ООН

Як повідомляв Укрінформ, експертна група при Офісі Президента 21 квітня презентувала План дій щодо посилення санкційного тиску на рф.

Президент Володимир Зеленський 29 березня оголосив про створення при ОП групи експертів, які аналізуватимуть вплив застосованих проти російської федерації санкцій. З українського боку групу очолює керівник ОП Андрій Єрмак, з міжнародного – колишній посол США в рф Майкл Макфол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-