В Україні загинули 2 665 мирних людей з початку повномасштабного вторгнення росії - ООН

В Україні загинули 2 665 мирних людей з початку повномасштабного вторгнення росії - ООН

Укрінформ
Управління верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 2 665 випадків загибелі та 3 053 випадки поранень цивільного населення України внаслідок повномасштабного російського вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в щоденному повідомленні УВКПЛ за 25 квітня.

Зазначається, що серед убитих - 855 чоловіків, 563 жінки, 59 дівчаток та 69 хлопчиків, а також 67 дітей та 1 052 дорослих, стать яких наразі невідома. Крім того, поранено 355 чоловіків, 284 жінки, 64 дівчаток, 71 хлопчика, а також 161 дитину та 2 118 дорослих, стать яких невідома.

Зауважується, що більшість смертей та поранень зумовлена застосуванням боєприпасів та вибухових речовин із великою площею ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари.

Читайте також: В Мангуші у братській могилі поховані від 3000 до 9000 маріупольців - цифри підтверджуються

УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато звітів усе ще очікують на підтвердження.

Це стосується, наприклад, Маріуполя та Волновахи (Донецька область), Ізюма (Харківська область), Сєвєродонецька та Рубіжного (Луганська область), Тростянця (Сумська область), де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення.

Читайте також: росія вбила в Україні 215 дітей

Як повідомляв Укрінформ, десятки мирних жителів, які загинули під час російської окупації м.Бучі Київської області, були вбиті крихітними металевими дротиками від снарядів російської артилерії — так званими флешетами.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем. Багато компаній оголосили про припинення роботи в рф та вихід із спільних проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-