Зеленський вважає грузинів одним з найближчих народів, але не розуміє позицію лідерів країни

Зеленський вважає грузинів одним з найближчих народів, але не розуміє позицію лідерів країни

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає грузинів одним з найближчих до України народів, але не розуміє позицію лідерів країни.

Про це він заявив на пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що один з найбільш близьких народів до України, до українського народу саме грузинський народ, починаючи з першої революції ми бачили таку велику підтримку», - сказав він.

«Зараз я дійсно не розумію позицію лідерів вашої держави. Не розумію, тому так боляче це сприймаю. І я вважаю, що це того не варто – те, на що вони йдуть», - додав Зеленський.

Президент відзначив незапровадження санкцій проти рф як «копійки в історії двох держав, в історії такого сусідства». Глава держави підкреслив, що вважає Грузію для України набагато ближчою ніж росію, незважаючи на кілометри.

«Я чув меседжі, що ми повинні захищати свою економіку. Яка економіка? Вже вони відібрали частину території Грузії. Майже дійшли до Тбілісі. Яка економіка? Все це того не варто, я так вважаю», - акцентував політик.

Читайте також: Прем'єр Грузії заявив, що на заповнення опитувальника ЄС «мобілізовані всі відомства»

Крім того, Зеленський прокоментував ініціативу повернення посла України до Грузії: «Ми обов’язково повернемо посла до дружньої Грузії, як тільки ми будемо відчувати підтримку України з боку лідерів вашої влади».

Як повідомляв Укрінформ, раніше прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі повідомив, що Грузія не планує приєднуватися до економічних та фінансових санкцій Заходу проти росії, тому що це "завдасть ще більшої шкоди нашій країні та нашому народу".

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-