Прем'єр Грузії заявив, що на заповнення опитувальника ЄС «мобілізовані всі відомства»

Прем'єр Грузії заявив, що на заповнення опитувальника ЄС «мобілізовані всі відомства»

Укрінформ
Грузія готова своєчасно заповнити офіційну анкету щодо вступу до ЄС і в травні передати її Європейській комісії.

Про це прем'єр-міністр країни Іраклій Гарібашвілі заявив журналістам, передає Укрінформ із посиланням на портал Новости Грузия.

«Усі відомства мобілізовані, щоб заповнити його якнайшвидше і вчасно доставити нашим європейським колегам… Очікування позитивні. Якихось проблемних моментів тут немає», - сказав Гарібашвілі.

На підставі відповідей Тбілісі в Єврокомісії оцінять, чи Грузія готова стати кандидатом на вступ до ЄС. На заповнення документа Тбілісі має місяць.

11 квітня в Люксембурзі єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Олівер Вархелі вручив голові МЗС Грузії Іллі Дарчіашвілі опитувальник, заповнення якого є необхідним кроком на шляху набуття статусу кандидата в ЄС.

Читайте також: Шмигаль обіцяє заповнити опитувальник від ЄС максимально швидко

Першу частину анкети щодо політичних та економічних критеріїв уряд оприлюднив напередодні. Загалом у документі 369 запитань, які охоплюють такі теми, як демократія і верховенство закону, судова система, боротьба з корупцією, публічне управління, захист прав, макроекономічна стабільність, інвестиції, функціонування товарних, трудових і фінансових ринків тощо.

Найближчим часом Тбілісі отримає другу частину опитувальника, який повністю буде присвячений «сумісності із законодавством ЄС щодо галузевих тем і секторів».

Читайте також: Опитувальник від ЄС: на Банковій кажуть, що для України він невеликий

Як повідомляв Укрінформ, 8 квітня очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн передала Президенту Володимиру Зеленському опитувальник для набуття Україною статусу кандидата на членство в ЄС.

!6 квітня Зеленський заявив, що роботу над заповненням цього опитувальника майже завершено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-