Україна очікує від візиту генсека ООН зрушень на Маріупольському напрямку і в роботі гумкоридорів – ОП

Україна очікує від візиту генсека ООН зрушень на Маріупольському напрямку і в роботі гумкоридорів – ОП

Укрінформ
В Офісі Президента розраховують, що після візитів генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерреша в росію й Україну відбудуться зрушення на Маріупольському напрямку та в розблокуванні роботи гуманітарних коридорів.

Про це розповів заступник керівника ОП Андрій Сибіга в ефірі єдиного інформаційного марафону низки телеканалів, повідомляє Укрінформ.

Він підтвердив, що генсек ООН відвідає Україну у наступний четвер, 28 квітня, після візиту в москву.

«Ми дуже сподіваємося на зрушення на Маріупольському напрямку, очікуємо на розблокування ситуації з гуманітарними коридорами і запобігання гуманітарної катастрофи», - сказав Сибіга.

Він також поінформував, що наступного тижня планується низка інших важливих подій, та пообіцяв, що будуть новини, зростатиме міжнародна підтримка і консолідація антивоєнної коаліції на підтримку України.

Як повідомлялося, раніше речник генсека ООН заявив, що Антоніу Гутерреш відвідає Україну 28 квітня.

Читайте також: Клімкін дорікнув керівництву ООН за бездіяльність у питанні Маріуполя

26 квітня Гутерреш відвідає москву, де має зустрітися з очільником кремля путіним.

Раніше Гутерреш надіслав офіційні запити щодо прохань про зустрічі в Києві з Президентом України Володимиром Зеленським та в москві - з путіним.

За словами генсека, «у цей час великої небезпеки» він хотів би обговорити невідкладні кроки з досягнення миру й «майбутнє багатосторонності, заснованої на статуті ООН і міжнародному праві».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-