Консультації з потенційними гарантами безпеки можуть завершитися впродовж тижня – Подоляк

Консультації з потенційними гарантами безпеки можуть завершитися впродовж тижня – Подоляк

Укрінформ
Консультації щодо гарантій безпеки України з потенційними країнами-гарантами можуть завершитися впродовж тижня.

Про це член делегації України на переговорах із російською федерацією, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк розповів в ефірі загальнонаціонального телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується потенційних країн-гарантів безпеки, то сьогодні на рівні політичних радників під керуванням пана Єрмака (керівник ОП Андрій Єрмак – ред.) тривають консультації з країнами, які публічно заявили, що згодні обговорювати ті гарантії, які можуть взяти на себе. Безумовно, там будуть різні пакетні гарантії. Для нас важливо – поставки зброї, закрити небо, військові консультації і гроші, які будуть потрібні для того, щоб швидко закупляти додаткову зброю. Усе це сьогодні проговорюється на рівні радників. Я думаю, тиждень, максимум, можуть бути завершені ці консультації», - сказав він.

Подоляк наголосив, що Україна прагне отримати такі гарантії безпеки, щоб у разі повторної ескалації партнери стояли поруч у питанні захисту держави.

Читайте також: Зеленський - про звірства росіян: Людина будь-якої віри просто не може такого зробити

Раніше Президент України Володимир Зеленський заявляв, що представники семи країн — США, Великої Британії, Туреччини, Польщі, Німеччини, Франції та Ізраїлю висловили готовність обговорювати гарантії безпеки для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-