Зеленський - про звірства росіян: Людина будь-якої віри просто не може такого зробити

Зеленський - про звірства росіян: Людина будь-якої віри просто не може такого зробити

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час звернення до українців на 58-й день повномасштабної російсько-української війни, у Страсну п'ятницю, наголосив, що життя точно переможе смерть.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу із посиланням на відеозвернення глави Української держави.

"Завершується 58-й день нашої оборони. Завершується у Страсну п'ятницю, один із найскорботніших днів року для християн. День, коли смерть, здається, перемогла, але ми надіємося на воскресіння. Ми віримо в перемогу життя над смертю. І ми молимося, щоб смерть програла", – сказав Зеленський.

Він зазначив, що цьогоріч, під час повномасштабної війни росії проти Української держави, ці слова мають особливе значення. Президент констатував, що росія принесла в Україну смерть, захотівши після восьми років жорстокої війни на Донбасі знищити державу повністю і позбавити українців права на життя.

Читайте також: Зеленський подякував Британії за повернення посольства до Києва

"Але якими б жорстокими не були битви, у смерті немає шансів перемогти життя. Це знає кожна людина. Це знає кожен християнин. Це базовий елемент нашої культури. Можливо, в сучасній російській культурі цього вже не існує. Бо, щоб зробити все, що вони наробили проти українців, у наших містах... треба вбити в собі людину. Бо людина будь-якої віри просто не може такого зробити. Але для нашої культури все це має значення. І матиме значення. І життя точно переможе смерть", – наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, у християн східного обряду сьогодні найскорботніший день тижня перед світлим Христовим Воскресінням – Страсна п’ятниця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-