Секретар РНБО: Не вірю, що росія буде колись демократичною країною

Секретар РНБО: Не вірю, що росія буде колись демократичною країною

Укрінформ
росія в нинішніх географічних рамках та нинішніх політичних умовах не буде демократичною країною.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив Секретар РНБО України Олексій Данілов, коментуючи питання здатності росіян створити опозицію та побудувати демократичну країну.

«росія небезпечна не тільки для нашої країни, росія небезпечна для Європи і світу, про це треба говорити. Те, що стосується ситуації всередині країни, я не вірю, що росія буде колись демократичною країною. Це неможливо в тих умовах, в яких вона є, в тих розмірах, яких вона є. Можуть бути окремі демократичні країни на територіє російської федерації, це може бути. Але ця країна має розвалитися. В тому вигляді, в якому вона на сьогоднішній день є, в розмірах, в яких вона на сьогоднішній день є, вона не може бути апріорі демократичною. Це неможливо. Всі спроби Заходу побудувати демократичну росію, допомогти бути їй демократичною, закінчуються нічим. Це тоталітарна держава, в якій є катування, знущання», - наголосив Данілов.

Читайте також: В Україні створили орган, який каратиме воєнних злочинців рф у будь-якій частині світу – Данілов

На його думку, російські військові так себе поводять на території України, оскільки так само з ними поводяться на території росії.

«Їх там принижують, їх там гноблять. Там на сьогоднішній день є нація, яка повністю контролює скажімо так частину російської федерації і корінні росіяни слова не можуть сказати, їх відразу над ними знущаються в Москві, в Пітері. Росіяни там не є господарями, там є інші люди, які є господарями, інші нації, які захопили цю російську федерацію і тримають їх скажімо так в страху. Не може росія бути демократичною», - наголосив Данілов.

Секретар РНБО водночас ухилився від відповіді, чи йдеться про чеченців, які мають суттєвий вплив на політичне керівництво рф.

Як повідомлялось, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. Російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-