Відновлення ядерного статусу України на сьогодні неможливе - Данілов

Відновлення ядерного статусу України на сьогодні неможливе - Данілов

Укрінформ
На сьогодні не стоїть питання про відновлення ядерного статусу України, що буде завтра – треба дивитись як розвиватиметься світ.

Як передає Укрінформ, про це в загальнонаціональному ефірі повідомив секретар РНБО України Олексій Данілов, відповідаючи на питання щодо відновлення ядерного статусу України.

«По-перше, це вкрай складно, і в сучасних умовах це майже неможливо. Ми можемо мріяти про це, можемо про це говорити, але є технологічний процес, і я можу сказати, що це неможливо на сьогоднішній день. Як буде завтра - треба буде дивитися. Треба буде дивитися, як буде розвиватися світ. Я можу сказати, що після цієї війни світ буде зовсім інший, він буде по-іншому розвиватися. Будуть створюватися нові союзи, будуть створюватися нові фундаментальні речі, нова система безпеки. І нам головне брати участь у створенні цієї нової системи безпеки і бути учасниками, повноправними учасниками цього процесу», - наголосив Данілов.

Читайте також: В Офісі Президента заявили про необхідність нової системи контролю за ядерною зброєю

Він нагадав, що Україна на сьогодні є нейтральною країною, яка не має ядерної зброї, у той же час російська федерація, яка є членом Ради безпеки ООН, здійснює акт агресії по відношенню до країни, яка є засновником ООН.

Як повідомлялось, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. Російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-