Єрусалим готовий прийняти можливу зустріч Зеленського і путіна

Єрусалим готовий прийняти можливу зустріч Зеленського і путіна

Укрінформ
Ізраїль підтверджує готовність прийняти в Єрусалимі можливу зустріч президентів України та рф Володимира Зеленського та володимира путіна, а також готовий зробити місто місцем зустрічей української та російської делегацій.

Як передає Укрінформ, про це заявив в інтерв'ю ТАРС посол Ізраїлю у Москві Олександр Бен Цві.

"Звісно. Але знову ж таки вони (Зеленський і путін - ред.) повинні ухвалити відповідне рішення. Із задоволенням приймемо зустріч у Єрусалимі», - сказав дипломат, відповідаючи на запитання щодо можливості прийняти подібний саміт.

Також посол Ізраїлю зазначив, що делегації України та рф могли б проводити зустрічі в Єрусалимі. "Те, що було зроблено в Туреччині, може робитися і в нас", - сказав Бен Цві.

Він також заявив, що глави Ізраїлю та рф продовжують регулярні контакти, але коли, наприклад, буде наступний контакт, не зміг сказати.

Читайте також: Зеленський подякував премʼєрові Ізраїлю за зусилля у пошуку переговорного шляху з рф

24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабну війну проти України. Загарбники обстрілюють і бомблять мирні міста та села України, катують та вбивають мирне населення.

Як повідомляв Укрінформ, останні очні переговори між українською та російською делегаціями проходили у Стамбулі. У ході їх українська делегація виступила з низкою пропозицій щодо припинення війни, серед яких підписання міжнародного договору про гарантії безпеки для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-