Зеленський подякував премʼєрові Ізраїлю за зусилля у пошуку переговорного шляху з рф

Зеленський подякував премʼєрові Ізраїлю за зусилля у пошуку переговорного шляху з рф

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вдячний Премʼєр-міністрові Ізраїлю Нафталі Беннету за зусилля в пошуку переговорного шляху з росією.

Про це глава держави сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

Зеленський зазначив, що 20 березня виступив у Кнесеті перед ізраїльськими депутатами й урядовцями, але передусім - говорив від імені всіх українців із народом Ізраїлю, який, на переконання Президента, розуміє нас, як вільні люди – вільних людей.

"Звичайно, Ізраїль має свої інтереси, стратегію захисту своїх громадян. Ми це розуміємо. Премʼєр-міністр Ізраїлю пан Беннет намагається знайти переговорний шлях із Росією. І ми за це вдячні. За кожне зусилля. Щоб раніше чи пізніше ми почали говорити з Росією, можливо, в Єрусалимі. Це правильне місце для того, щоб знайти мир. Якщо це можливо", - наголосив Президент.

Водночас він зауважив російською мовою, що перед пропагандистами у рф постало досить складне завдання: "Ведь впервые в истории президент иностранного государства выступал в Кнессете по видеосвязи. И перед народом Израиля. Президент Украины, которую в Москве обвиняют в "нацизме", выступал в Кнессете перед народом Израиля. Уже один этот факт подтверждает, насколько в Москве все не так".

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський виступав 20 березня перед Кнесетом Ізраїлю. Він, зокрема, порівняв дії влади російської федерації щодо України з діями нацистів щодо єврейського народу.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-